NAŠE USLUGE

Kroz Srbiju možete da plovite krstareći Dunavom ili da obilazite njene srednjovekovne manastire koji će vas očarati. Na planinama u Srbiji leti ćete se odmarati, a zimi skijati, baviti se lovom ili ribolovom, uživati u nekoj od banja ili proveseliti se u beogradskom noćnom životu.
Otkrijte i Beograd, razgledajte spomenike iz istorije duge dva milenijuma, zaplovite njegovim širokim rekama, osetite svim čulima jedinstven noćni život na splavovima i brodovima, a nadasve se družite sa gostoljubivim i zabavnim Beograđanima.

OTKRIJTE SRBIJU SA NAMA

PANORAMSKO RAZGLEDANJE BEOGRADA (do 2 sata)

Obilazak uključuje: Dom Narodne skupštine, Stari i Novi dvor, Narodno pozorište, Narodni muzej, Terazije, Ulicu kralja Milana, Ulicu kneza Miloša, Hram Svetog Save, Muzej istorije Jugoslavije i Beogradsku tvrđavu.

DOM NARODNE SKUPŠTINE građen od 1907. do 1936. godine. Ispred glavnog ulaza su vajarska dela Tome Rosandića „Igrali se konji vrani“
STARI DVOR iz 1882. godine građen kao privatna rezidencija kralja Milana Obrenovića, a danas je Skupština Grada.
NOVI DVOR podignut od 1911. do 1922. godine kao dvor kralja Aleksandra I Karađorđevića. Danas je sedište Republike Srbije.
NARODNO POZORIŠTE izgrađeno je na inicijativu kneza Mihaila Obrenovića 1869. godine.
NARODNI MUZEJ je najstariji muzej Beograda, smešten u zgradi iz 1903. godine.
TERAZIJE današnji centar Beograda.
ULICA KRALJA MILANA je glavna ulica grada koja povezuje Terazije sa Trgom Slavija.
ULICA KNEZA MILOŠA jedna je od najstarijih reprezentativnih ulica Beograda.
HRAM SVETOG SAVE predstavlja jedan od najvećih pravoslavnih hramova na svetu.
MUZEJ ISTORIJE JUGOSLAVIJE čine Muzej 25.maj, Stari muzej i Kuća cveća. Kuća cveća sagrađena 1975. godine. kao mesto za rad i odmor Josipa Broza Tita, Po njegovoj želji tu je i sahranjen 1980. godine.
BEOGRADSKA TVRĐAVA je smeštena na brdu iznad ušća Save u Dunav. Sastoji se od Gornjeg grada, Donjeg grada i Kalemegdanskog parka.

PEŠAČKO RAZGLEDANJE GRADA (do 3 sata)

Oblazak uključuje: Beogradsku tvrđavu, Knez Mihailovu ulicu, Konak kneginje Ljubice, Sabornu crkvu, Patrijaršijski dvor, Kafanu „?“, Kosančićev venac, Studentski trg, Trg Republike, Terazije.

BEOGRADSKA TVRĐAVA smeštena je na brdu iznad ušća Save u Dunav. Privlačila je tokom 2 milenijuma duge burne istorije ne samo ratnike i osvajače, već i slavne graditelje, umetnike i putopisce. Sastoji se od Gornjeg grada, Donjeg grada i Kalemegdanskog parka.
KNEZ MIHAILOVA ULICA je glavna pešačka i šoping zona grada. Zbog svojih impresivnih građevina sa kraja 19. veka nalazi se pod zaštitom države.
KONAK KNEGINJE LJUBICE je sagrađen 1829. godine po nalogu kneza Miloša Obrenovića za stanovanje njegove porodice, kneginje Ljubice i sinova Milana i Mihaila. Danas se tu nalazi etnografska muzejska zbirka.
SABORNA CRKVA Sv. Arhanđela Mihajla i Gavrila sagrađena 1845. godine. U njoj se nalaze grobnice Miloša i Mihajla Obrenovića.
PATRIJARŠIJSKI DVOR čiji je autor ruski arhitekta Lukomskij, u kome je Muzej Pravoslavne crkve.
KAFANA “?” najstarija beogradska kafana, izgrađena 1825. godine. Često je menjala vlasnike i nazive, tako da je kao privremeno rešenje poslednji vlasnik stavio znak pitanja, koje je ostalo i do danas.
KOSANČIĆEV VENAC sa svojom kaldrmom predstavlja deo grada koji čuva izgled srpskog naselja iz prve polovine 19. veka.
STUDENTSKI TRG na mestu nekadašnjeg turskog groblja, a kasnije u 19.veku Velike pijace, prostor je očišćen i uređen u park. Oivičen je Etnografskim muzejom, Prirodno-matematičkim fakultetom, Kapetan Mišinim zdanjem i zgradom Kolarčeve zadužbine.
TRG REPUBLIKE je jedan od glavnih gradskih trgova na kome se nalaze Narodno pozorište, Narodni muzej, Spomenik knezu Mihailu Obrenoviću i spomenik Branislavu Nušiću.
TERAZIJE današnji centar Beograda ime su dobile po vodotornju-rezervoaru na kraju Mokroluškog vodovoda, koji je bio na tom prostoru, a Turci su ga zvali „Terazije“-vaga.

PROŠIRENO RAZGLEDANJE BEOGRADA (do 5 sati)

Obilazak sadrži standardno razgledanje Beograda i obilazak Novog Beograda i Zemuna (Poslovni centar Ušće, Palatu Srbija, Arenu, Muzej savremene umetnosti i u Zemunu Milenijumsku kulu na brdu Gardoš, Nikolajevsku crkvu, Porodičnu kuću Karamata, Hram rođenja Presvetle Bogorodice, Spirtinu kuću, Franjevački manastir, Kontumacke kapele Svetog Georgija i Svetog Roka).

Poslovni centar UŠĆE bivša zgrada CK KPJ, građena po projektu Mihajla Jankovića od 1961. do 1965. godine, oštećena u NATO bombardovanju 1999. godine. Danas je obnovljena i dograđen joj je veliki tržni centar.
Palata SRBIJA je bivša zgrada SIV-a (vlade Jugoslavije). To je projekat grupe autora, građena od 1947. do 1954. godine.
ARENA je četvrta po veličini sportska hala u Evropi, koja prima od 20.000 do 25.000 gledalaca, zavisno od vrste manifestacije.
MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI sagrađen 1961. godine, autori su Antić i Raspopovič, smešten je u parku Mira i prijateljstva.
ZEMUN – grad u gradu, nekada je ovo bio glavni carinski punkt na putu od istoka ka zapadu, danas je jedna od beogradskih opština.
MILENIJUMSKA KULA na brdu Gardoš je podignuta 1896. kada su Mađari obeležavali 1.000 godina od osnivanja svoje države u Panonskoj niziji. Tada se nalazila na krajnjoj južnoj granici imperije.
NIKOLAJEVSKA CRKVA je nastarija crkva na teritoriji Beograda, podignuta 1742. godine i posvećena je prenosu moštiju Svetog oca Nikolaja.
PORODIČNA KUĆA KARAMATA izgrađena 1763. godine, najstarija je porodična kuća u našem gradu koja pripada ovoj porodici već skoro dva i po veka.
HRAM ROĐENJA PRESVETE BOGORODICE građen od 1777. do 1783. godine. Bogato rezbareni ikonostas rad je Aksentija Markovića iz 1788. godine.
SPIRTINA KUĆA porodična kuća iz 1840. godine, gradjena u duhu pseudogotike, danas je Zavičajni muzej Zemuna.
FRANJEVAČKI MANASTIR podigli su, sredinom 18. veka, Franjevci koji su 1739. godine prešli iz Beograda u Zemun. Posle požara 1790. godine, u kom je potpuno izgoreo, obnovljen je 1839. godine. Danas ima samo jednog monaha.
KONTUMACKE CRKVE SVETOG ARHANĐELA i SVETOG ROKA podignute na teritoriji bivšeg karantina gde su se, u toku 140 godina, zaustavljali ljudi i robe koji su dolazili sa istoka, da bi se sprečilo širenje epidemija. Od preko sto objeketa, koji su postojali na teritoriji ovog utvrđenog kompleksa, ostale su samo ove dve crkve.

BEOGRADSKA TVRĐAVA I KALEMEGDAN (do 2 sata)

Obilazak uključuje: Stambol kapiju, Sahat kulu, Zindan kapiju, Crkvu Svete Petke, Crkvu Ružicu, Turbe Damat Ali Paše, Kulu Nebojša, spomenik Pobedniku, Spomenik zahvalnosti Francuskoj.

IZLET U BLIŽU OKOLINU GRADA

Avala, Surčin, Kosmaj, Vinča…

AVALA je najbliža planina i nalazi se 16 km jugoistočno od Beograda. Njen vrh je na 511 metara nadmorske visine i cela se nalazi unutar gradske administrativne oblasti. Na vrhu Avale nalazi se Mauzolej neznanog junaka, dok se u blizini vrha nalazi Spomenik sovjetskim veteranima, kao i ponovno izgrađeni telekomunikacioni Avalski toranj visine 204,5 metara, za sada najviši objekat te vrste u Srbiji i na Balkanu. Sa njega se pruža divan pogled ka Beogradu i oblastima Vojvodine i Šumadije.
VINČA je arheološko nalazište koje se nalazi u istoimenom naselju pored Beograda. Gotovo u celini se sastoji od ostataka ljudskog naselja, nastanjenog u više navrata od ranog Neolita (oko 5.700 godine pre nove ere) sve do Srednjeg veka, po kojem je dobila naziv ova davna podunavska civilizacija.

TURISTIČKI DRAGULJI SRBIJE:

– Topola, Aranđelovac, Orašac, Vrnjačka banja
– Novi Sad, Petrovaradin, Sremski Karlovci, manastir Krušedol
– Smederevo, Viminacijum, Požarevac
– Golubac, Đerdap, Lepenski vir
– Manastirska tura I : Manasija, Ravanica, crkva Lazarica
– Manastirska tura II: Studenica, Sopoćani, Žiča, Ljubostinja

REZERVIŠITE TURU