PARKING ZA TURISTIČKE AUTOBUSE

  • Post category:AKTUELNO

„Parking i za turističke autobuse“

Pišu:
Vecernje Novosti

Zaustavljanje turističkih autobusa u centru grada, koje je do juče bilo problem, postaje prošlost. Ali, ne zato što turista zbog korone nema, već je napravljen plan o novim parkirali štima. Na pet novih lokacija u prestonici biće izgrađena i označena parking mesta za zaustavljanje turističkih autobusa koji voze putnike u razgledanje grada.

Potencijalna parkirališta će se nalaziti u blizini hotela „Moskva“ kod raskrsnice sa Prizrenskom ulicom, u Bulevaru kralja Aleksandra, između raskrsnica sa ulicama Braće Nedić i Kumanovskom, zatim u Francuskoj ulici u blizini raskrsnice sa Ulicom Strahinjića Bana. I po jedno mesto u Pariskoj ulici kod Ambasade Francuske i u Ulici kralja Milutina u zoni trga Slavija.

– Nakon konsultacija i obilaska terena na osnovu predloga

Udruženje Turističkih Vodiča Srbije – UTVS, naručena je izrada tehničke dokumentacije- objašnjavaju nadležni u Sekretarijatu za saobraćaj. – Za neke lokacije izrada tehničke dokumentacije je u toku, dok je za pojedine već izdat nalog za realizaciju.

U okviru rekonstrukcije Karađorđeve ulice izgrađena su i obeležena tri prolazna mesta za turističke autobuse na kojima je predviđeno zadržavanje samo za ukrcavanje i iskrcavanje putnika. Takođe, planom detaljne regulacije prostorne celine Kosančićev venac predviđena je i izgradnja javnog parkinga u zaleđu Beton hale, iznad tramvajske okretnice, na kojem je, pored nesta za putničke automobile, predviđeno i devet parking mesta na kojima će autobusi čekati, dok se ne budu uparkirali na stajalište i preuzeli putnike.

Večernje novosti, četvrtak 21.maj 2020.