SEMINAR 2017.

  • Post category:ARHIVA

Prvi deo seminara je održan od 07.02.2017 do 19.02.2017. Tom prilikom predavanja su održali: Janko Vukotić dr Violeta Obrenović, dr Oliver Tomić, Vladan Krečković, Gordan Mijajilović, Joca Tipold, Zorica Arsić, Davor Salom, Branislav Popović.

Pored teoretskih predavanja deo seminara su bile i posete, i to: Dom porodice Pavlović, Istorijski muzej Srbije, Hram svetog Save, kao i pešačke ture: Šetnja i razgledanje Skadarlije i Jevremove ulice i Razgledanje Topčiderskog parka. Seminar je bio otvorenog tipa i prisustvovali su članovi UTVS, gosti predavačai svi oni koji su bili zainteresovani za ovu vrstu predavanja.

 

Drugi deo programa Seminara je sproveden u period od oktobra do novembra meseca sa ciljem detaljnog upoznavanja sa poetncijalima rubnih opština Beograda. Obišli smo 4 rubne opštine Beograda: Mladenovac, Grocku, Lazarevac i Surčin. Obilasci su bili organizovani u prvoj polovini oktobra meseca. Na ovaj način UTVS se uključuje u dalje sagledavnje turističkih potencijala Beograda i mogućnosti stvaranja novih turističkih proizvoda Beograda.

 

Saznanja do kojih su ovom prilikom došli članovi UTVS biće iskorišćena za pravljenje novih programa obilaska i razgledanja pojedinih opština. Udruženje turističkih vodiča Srbije želi da se bliže poveže sa akterima razvoja turizma u opštinama Beograda i da ponudi ljudske resurse za bolju valorizaciju skrivenih lepota našeg glavnog grada. Udruženje turističkih vodiča Srbije je u direktnom kontaktu i u saradnji sa opštinama grada Beograda i Gradskom upravom u mogućnosti da osmisli specifične turističke programe koji će zainteresovati lokalno stanovništvo, domaće i inostrane turiste.

Nastavak seminara je bio u periodu od 24. novembra do 16. decembra. Kroz predavanja i posete licencirani turistički vodiči su mogli puno toga novog da nauče i obiđu.