You are currently viewing TURISTIČKI VODIČI UDRUŽENJA U ČAČKU

TURISTIČKI VODIČI UDRUŽENJA U ČAČKU

  • Post category:BLOG

Poštovane koleginice i kolege,

U jeku turističke sezone Udruženje turističkih vodiča Srbije aktivno radi na realizaciji planova postavljenih za ovu godinu. U julu, tačnije, 14.07.2018.godine organizovano je stručno putovanje i obilazak turističkih potencijala Čačka i Ovčarko – Kablarske klisure, kao deo projekt a Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Od Ministarstva, na osnovu odobrenog projekta, dobili smo sredstva za najam autobusa, pa je ovo stručno putovanje bilo besplatno za članove UTVS.

 


Cilj ovog projekta, koji će uraditi UTVS, je povezivanje turističke privrede i formiranje novih turističkih tura u Srbiji. To znači da očekujemo vaše aktivno učešće u svim segmentima putovanja. Ovo je bilo prvo od tri putovanja koja ćemo organizovati u toku ove godine.

 

 

Program našeg stručnog putovanja je obuhvatao: pešačko razgledanje grada; poseta Narodnom muzeju (konak Jovana Obrenovića) i Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“. Odlazak u Ovčarsko-Kablarsku klisuru, i ako vreme dozvoli, plovidba katamaranima (ili splavom) sa posetom manastiru Nikolje; Poseta manastiru Blagoveštenje.
Tokom povratka za Beograd posećen je Memorijalni kompleks Tanasko Rajić na brdu Ljubiću. Tokom obilaska organizovan je razgovor sa direktorom Turističke organizacije Čačka

 

Ovo je nastavak aktivnog uključivanja članova UTVS u stvaranju nove turističke ponude Srbije kroz edukaciju članstva. Zato nam je izuzetno važno da ovaj projekat uspešno završimo kako bi mogli da nastavimo njegovo sprovodjenje i sledeće godine.

Zanimljiv članak o ovom putovanju možete pogledati na Web stranici „Vodič kroz manifestacije.com“ – link:

http://www.manifestacije.com/news.php?ID=20491

Ovaj program je dotiran od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije