ČLANOVI UTVS U CARSKOM GRADU

  • Post category:BLOG

Stalna inovacija znanja licenciranih turističkih vodiča,kao deo projekta podržanog od strane MTTT, odvela nas je u Sremsku Mitrovicu, gde smo posetili najznačajnije prirodne i antropogene vrednosti grada. Naši domaćini Grad Sremska Mitrovica sa Turističkom organizacijom Grada Sremska Mitrovica, učinili su da naš boravak bude izuzetan.

 

Prijem je upriličen u Gradskoj kući za 40 licenciranih turističkih vodiča i novinara turističkih portala koji svoje impresije i utiske objavljuju na turističkim portalima i kanalima. Tu je prikazan video materijal sa svim manifestacijama koje grad čine turistički atraktivnim, kao i promo spot Grada. U okviru Vizitorskog centra ,,Carska palata“, pored stručnog osoblja ,,Kancelarija za mlade“, je volontere kostimirala u rimske vojnike i Rimljanke.

Posetili smo i Muzej Srema i Galeriju ,,Lazar Vozarević“,

Licencirani turistički vodiči su se upoznali sa turističkim resursima, istorijom, kulturno i istorijskim nasleđem carskog grada.

Na ovaj način UTVS umrežava licencirane turističke vodiče sa turističkom ponudom Srbije što je podržalo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kroz ovaj projekat.

Turistička organizacija Grada Sremske Mitrovice se nalazi u Ulici Svetog Dimitrija 10